BIDDEN

 

Soms krijgen we antwoord op onze gebeden op een hele subtiele, indirecte manier.

 

Ik stond voor het Mariabeeld. Het voelde voor mij aan als een dood(s) beeld.

Ik dacht bij mijzelf: 'Wat zou ik graag ECHT eens een teken van leven krijgen van Moeder Maria. Ik heb het nodig, ik ben ten einde raad en aan het einde van mijn Latijn. Ik ben doodop. Ik weet nu ECHT niet meer hoe. Ik kan niet verder, hier houdt alles op. Wat zou ik daarom graag in contact treden met haar, iets van haar willen vernemen. Wat zou ik graag haar legendarische kracht, haar grenzeloze mededogen en compassie willen voelen'.

 

Zonder dat ik het vooraf merkte, gebeurde er diezelfde avond - een paar uur later - zomaar iets. Ik kreeg spontaan hele bemoedigende gedachten. En INZICHTEN. En dat, terwijl ik daarvoor nog op het randje stond van een nieuwe inzinking en van totale zelfdestructie, verlamd door uiterste wanhoop en angst.

 

Nee, ik heb Maria niet horen praten, ik heb haar hand niet op mijn hoofd en schouder gevoeld, ik heb geen engelenkoor horen zingen, ik ben ook niet genezen.

 

Maar het is TOCH opmerkelijk dat ik die avond zulke verheffende kracht leek te krijgen in de vorm van hele sterke positieve gedachten en inzichten.

 

Misschien was het ook wel de diepe ontspanning door het saunabezoek: ONTSPANNING IS DE SLEUTEL EN HET BEGIN VAN ALLE VERBETERING EN ONTSPANNING OPENT POORTEN TOT WIJSHEID EN TOT EEN ANDERE WERKELIJKHEID, TOT ANDERE DIMENSIES.

 

Door die ontspanning - die je ZELF moet zoeken en moet bewerkstelligen - leg je als het ware de rode loper uit voor en leg je contact met hulp, verbetering en inzichten. Via ontspanning maak je contact met De Bron. Door ontspanning verloopt de communicatie soepeler, wordt er meer mogelijk. 

 

Nogmaals: als je die ontspanning niet neemt, dan gebeurt het niet. Als ik niet naar de sauna was gegaan terwijl ik er helemaal doorheen zat, dan was het misschien helemaal fout afgelopen. Niet voor niets plegen sommige mensen zelfmoord.

 

Misschien had MIJN WEDEROPSTANDING niets met Maria of met mijn verlangen om met haar te communiceren te maken. Misschien ook WEL.

 

Ik hoef dat niet te verklaren. Ik kan alleen maar heel erg dankbaar zijn voor de implantatie in mijn hoofd van nieuwe kracht, moed en wijsheid, op dat moment.

 

Al zo vaak leek ik te worden geholpen door onzichtbare krachten buiten mijzelf. Een zetje hebben we allemaal nodig, daarna moeten we het weer zelf doen. Eventjes een duwtje in de rug, om weer vooruit te kunnen... Die onzichtbare hand die ons uit het diepste van de put trekt.

 

Wat of wie het is, ik weet het niet.

 

Ik hoef niets te weten, als ik (het) maar mag ervaren...

 

www.rolanddanckaert.nl

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb